Bekerwedstrijden 2017-2018

Let op: de opzet van de bekercompetitie is gewijzigd! Hieronder een korte toelichting vanuit de HBB, klik hier voor het volledige artikel.

Om het aantal deelnemende teams te vergroten en daarmee ook de aantrekkelijkheid van het spelen van een bekerwedstrijd, worden alle reguliere competitieteams ingedeeld in de bekercompetitie. De competitie blijft een knock-out systeem en de teams spelen in de bekerklasse die overeenkomt met de reguliere competitie. Zo is er dus een Beker topklasse, Beker hoofdklasse t/m Beker 4e klassse.

De teams bestaan uit minimaal 4 spelers (van het gelijknamige reguliere competitieteam) en spelen per bekerwedstrijd dezelfde zeven partijen als voorheen in de bekercompetitie. Het merendeel van de bekerwedstrijdregels blijven van toepassing, maar invallen is alleen toegestaan vanuit een lager speelniveau (niet hoger).

Zijn er in de reguliere competitie meerdere poules dan worden de teams van de ene poule voor de eerste bekerronde zoveel mogelijk willekeurig gekoppeld aan een team van de andere poule.

——————–

Bekijk hier het speelschema. De eerste wedstrijd dit seizoen wordt gespeeld op woensdag 25 oktober 2017.

Voor de bekerwedstrijden zorgt de HBB op de avond zelf voor wedstrijdformulieren en shuttles. Aan de teamleiders de vraag om ervoor te zorgen dat iedereen zijn of haar bondskaart bij zich heeft. Na iedere ronde wordt een loting gehouden voor de volgende ronde.

4 gedachtes over “Bekerwedstrijden 2017-2018

1. Omdat de bekerwedstrijden pas in december starten, wachten we even af met het bekend maken van bekerteams. Blessures of andere zaken kunnen van invloed zijn op de mogelijkheden qua indeling van de bekerteams. We zullen de teams in ieder geval tijdig (voor 10 december) bekend maken.