Geschiedenis

Con Brio is de naam van een jeugdvereniging, die in de jaren ’50 tot ’70 erg actief was in de vroegere Leonardusparochie. Uit deze jeugdvereniging is onze badmintonclub ontstaan. De officiële oprichtingsvergadering vond plaats op 6 september 1960. De naam Con Brio komt uit het Latijn en betekent: “met vuur”.

Tijdens het eerste verenigingsjaar werd er volop getraind in de gymzaal van de Leonardusschool. Het trainen alleen zorgde echter niet voor genoeg uitdaging, Con Brio wilde graag de krachten meten met andere verenigingen. Er was alleen een probleem; Con Brio was in eerste instantie alleen een jongensclub, geleid door broeders. Om deel te nemen aan de competitie moesten er echter wel vrouwen meespelen! Vanaf toen werden er dus ook vrouwen toegelaten, zodat Con Brio zich kon inschrijven voor de HBB competitie.

In het begin keken de oudere spelers van andere verenigingen wat raar aan tegen het jeugdige Con Brio, maar toen het eerste team al meteen mee streed om het kampioenschap werd er met Con Brio al snel rekening gehouden.

Door de jaren heen heeft Con Brio veel badmintonners de mogelijkheid geboden hun sport te beoefenen. En met resultaat! Zowel de jeugd als de senioren hebben door de jaren heen heel wat prijzen in de wacht gesleept op toernooien en in de competitie.

De speelruimte is voor onze vereniging lange tijd een probleem geweest. Via de gymzalen van de Leonardusschool, de Canisiusschool, sporthal De Braak, de Paulus Potterzaal en de gymzaal van de MTS, kwam Con Brio uiteindelijk terecht in de City Sporthal. Na daar jaren gespeeld te hebben, is Con Brio sinds september 2013 gevestigd in sporthal Suytkade in Helmond.

Laat hier een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.